Uusi Suzuki S-Cross

Täysin uusi nelivetoinen Suzuki S-Cross – taloudellinen 48V kevythybridi.

S-Crossin itsevarma SUV-muotoilu ja älykkäät turvavarusteet ovat vasta alkua. S-Crossissa on paljon tilaa ystäville, perheelle ja tavaroille. AllGrip Select -nelivetojärjestelmän avulla ajat turvallisesti niin mökki- kuin moottoritietä. S-Crossissa on tehokas ja vääntävä 1,4 Boosterjet -turbomoottori sekä 48 voltin jännitteellä toimiva kevythybridijärjestelmä. S-Cross täyttää mainiosti niin arjen työmatka- kuin vapaa-ajan viikonloppumatkavaatimukset.

 • Näyttävä SUV-muotoilu
 • 48V kevythybridi
 • Allgrip Select-neliveto
 • Vetokyky 600 / 1500 kg (jarruton / jarrullinen)
 • Huippuvarustelu

Näyttävän näköinen

Meitä kehotetaan usein olemaan tuomitsematta ensivaikutelman perusteella, mutta S-CROSS paljastaa todellisen luonteensa jo ensimmäisellä silmäyksellä. Huomaat, että se on näyttävä SUV. Sen pysty keula ja suuri etusäleikkö herättää huomiota. Mutta kun katsot hieman tarkemmin, huomaat, että se on myös tyylikäs ja hienostunut.

Tilava matkustajille

S-Crossin tilava ohjaamo tuntuu kokoaan suuremmalta. Tilan tuntua lisää suuri ja pysty etuikkuna sekä hyvä sivunäkyvyys. Etu- ja takaistuimilla on runsaasti tilaa, jolloin on helppo rentoutua ja nauttia kyydistä.

Monikäyttöinen tavaratila

Takaistuimien selkänojat taittuvat 60:40 suhteessa, ja tavaratilan välikansi voi olla eri asennoissa. Tavaratilassa on kätevä kuljettaa erilaisia ja erimuotoisia tavaroita. Perusasennossa S-Crossin tavaratila on 430 litraa.

Multimediajärjestelmä

Multimediajärjestelmästä löytyy mm. langaton Apple CarPlay® ja Android Auto ™, äänikomennot ja handsfree-puhelut. Vakiotoimintoihin kuuluu myös radio, musiikki ja elokuvat USB:n kautta, iPod ja Bluetooth® -musiikin toisto. Kosketusnäytöltä näkee myös auton tietoja, kuten polttoaineenkulutuksen, jäljellä olevan ajomatkan, hybridijärjestelmän toiminnan, varoitukset, peruutuskameran kuvan. GL+-varustetaso on varustettu 7 tuuman WVGA-näytöllä, kun taas GLX+SR-varustetaso on varustettu 9 tuuman HD-näytöllä ja navigointijärjestelmällä.

Älykäs hybridijärjestelmä

S-Crossissa on 48 voltin jännitteellä toimiva kevythybridijärjestelmä. Hybridijärjestelmä sisältää kulutuksen pienentämiseksi 48 voltin jännitteellä toimivan yhdysrakenteisen käynnistingeneraattorin (ISG) tavallisen laturin sijaan. Yhdysrakenteinen käynnistingeneraattori (ISG) on laturi, jossa on moottoritoiminto. Sähkömoottorin teho on 10 kW ja vääntömomentti 50 Nm. Akun koko on 0,384 kWh. Hybridijärjestelmässä on seuraavat toiminnot: jarrutusenergian talteenotto, polttomoottorin sähköavustus, käynnistysmoottoritoiminto, väännön täydennys ja lisäys sekä sähköinen tyhjäkäynti.

Järjestelmä ottaa hidastuksissa energiaa talteen ja käyttää sitä hyödyksi liikkeellelähdöissä ja kiihdytyksissä polttoaineen kulutuksen minimoimiseksi ja suorituskyvyn parantamiseksi. Normaaleissa ajo-olosuhteissa järjestelmä pienentää polttoaineen kulutusta sähkömoottorin keventäessä polttomoottorin kuormaa. Kun järjestelmä havaitsee, että kuljettaja tarvitsee nopeaa kiihdytystä sähkömoottori avustaa polttomoottoria.

Väännön täydennys

Kaasupoljinta painettaessa polttomoottorin toiminnassa on aina viivettä, mutta sähkömoottorissa ei ole käytännössä viivettä. Hybridijärjestelmän sähkömoottori täydentää vääntöä silloin, kun polttomoottorissa on viivettä, parantaen moottorin vastetta kiihdyttäessä.

Väännön lisäys

Hybridijärjestelmän sähkömoottori lisää polttomoottorin tuottamaa kokonaisvääntöä, kunnes turboahdin alkaa vaikuttaa. Tämä tekee kiihdyttämisestä sulavampaa.

Sähköinen tyhjäkäynti

Polttoainetta säästetään monipuolisesti, ja yksi tärkeimmistä on sähköinen tyhjäkäynti. Kun kytkin painetaan pohjaan alle 80 km/h nopeudessa, polttoaineensuihkutus katkeaa. Bensiinimoottori pysyy kuitenkin käynnissä sähkömoottorin avulla, joten kiihdytettäessä ei tule moottorin käynnistymisen aiheuttamaa nykäisyä.

Täynnä turvavarusteita

Suzuki on sitoutunut parantamaan autojen turvallisuutta, ja tarjoamaan mielenrauhaa erilaisiin ajotilanteisiin. Yksi mukavan ja stressittömän omistajakokemuksen tärkeimmistä puolista on luottamus autoon ja sen ajamiseen. Suzukin erittäin kattava turvavarustelu tekee ajamisesta miellyttävämpää.

 • Törmäyksenestoavustin (DSBS)
 • Aktiivinen kaistavahti
 • Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä
 • Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä
 • Mukautuva vakionopeussäädin
 • Kuolleen kulman valvontajärjestelmä
 • Mäkilähtöavustin
 • Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä
 • 360° pysäköintikamera

Revontulentie 2
93600 Kuusamo

Arkisin

Lauantaisin

klo 08-17

suljettu

koeajo