Sähköllä on nyt Mercedes.

Mercedes-Benz EQC aloittaa sähköisen liikkumisen aikakauden.

EQC on ensimmäinen Mercedes-Benz uudella EQ-tuotemerkillä. Muotoilultaan SUV:n ja SUV-coupén väliin sijoittuva malli on täysipainoinen ja aito Mercedes-Benz: EQC:n ansiosta sähköautojen laatutaso nousee nyt Mercedes-Benz-laatuluokkaan.

 

Dynaamista suorituskykyä ja käytön mukavuutta

EQC:ssä hyödynnetään täysin uutta sähköistä voimalinjaa, joka perustuu akseleille sijoitettuihin sähkömoottoreihin, joiden ansiosta EQC on käytännössä aidosti nelivetoinen. Yhdessä moottorit kehittävät 300 kW tehon ja 765 Nm väännön.
Auton energiavarastona toimii 80 kWh:n litiumioniakku. Sähkön kulutus ja auton toimintamatka riippuvat hyvin paljon ajotyylistä ja valituista ajotiloista.

Taloudellisimmissa ajotiloissa kuljettajan apuna on haptinen kaasupoljin, joka tukee kuljettajan pyrkimystä energian säästämiseen. Kuljettaja voi lisäksi vaikuttaa jarrutusenergian talteenoton tasoon ohjauspyörän siivekkeillä. ECO Assist -järjestelmä neuvoo kuljettajaa hellittämään kaasua kun nopeusrajoitus on saavutettu.

Matkustamo voidaan lämmittää tai viilentää jo ennen ajoon lähtemistä MBUX:n tai Mercedes me -sovelluksen avulla. Tätä varten autoon on asennettu lämpöpumppu sekä sähkölämmitin.

Kuljettajan MBUX-käyttöliittymässä on useita EQ-erikoisominaisuuksia kuten toimintamatkan, lataustason ja sähköenergian kulkusuuntien näyttövalikot. MBUX-käyttöliittymällä ohjataan myös navigointia, ajotilavalintoja ja auton latausta.

 

Nopea lataus

EQC:n vakiovarusteisiin kuuluu vesijäähdytteinen, sisäänrakennettu OBC-laturi, jonka kapasiteetti on 7,4 kW. Laturi sopii auton lataamiseen kotona tai julkisissa latauspisteissä. Kotipistorasiaa noin kolme kertaa nopeampi on Mercedes-Benzin Wallbox-kotilatauslaite, jossa voidaan käyttää CCS-latausliitintä.

Nopeimmillaan akku latautuu 10:stä 80 prosentin täyttöasteeseen 40 minuutissa. Latauspisteen löytämistä helpottaa Mercedes me Charge -palvelu, joka toimii myös oman maan rajojen ulkopuolella.

 

Aktiivinen ja passiivinen turvallisuus huipussaan

EQC on varustettu Mercedes-Benzin viimeisimmän sukupolven ajoavustin- ja turvallisuusjärjestelmällä. Driving Assistance -varustepaketti sisältää uutena toimintoja ennakoivan ajonopeuden hiljentämisen lähestyttäessä autojonoa. Jos jono seisoo moottoritiellä, kaista-avustin pitää auton pois tien keskiviivan tuntumasta jättääkseen tilaa hälytysajoneuvoille.

Akun ja kaikkien virtaa johtavien komponenttien kestävyys kolaritilanteissa on varmistettu monin erikoisrakentein. Korkeajännitejärjestelmä sulkeutuu automaattisesti hetkeksi tai pysyvästi törmäyksen voimasta ja vakavuudesta riippuen.

 

Valmistus alkaa Saksassa 2019

Lanseeraukseen mennessä EQC:tä on testattu ja kehitetty noin 200 prototyypin ja esisarjan auton voimin. Neljällä mantereella – myös Suomen Lapissa – on ajettu testiajoja yhteensä useita miljoonia kilometrejä. EQC:n sarjatuotanto käynnistyy vuonna 2019 Mercedes-Benzin tehtaalla Bremenissä.

 

Revontulentie 2
93600 Kuusamo

Arkisin
Lauantaina

klo 08-17
klo 09-13

koeajo