Uusi A-sarjan Sedan

ASarja_Sedan1

Just like you.

Tuntuu vallankumoukselliselta. Ja myös näyttää siltä.

Uusi A-sarjan sedan, MBUX (Mercedes-Benz User Experience) ja urheilullinen 3-Box-design.

Ulkopuolen designSisätilojen designMBUXTurvallisuus
Sedan. Nyt myös A-sarjana.

Yksi klassisimmista auton korimalleista on nyt yksi moderneimmista. Uusi A-sarjan sedan tulkitsee 3-Box-designin urheilullisemmin kuin koskaan aiemmin.

Enemmän tilan tuntua.

Uusi A-sarjan sedan. Edestä vallankumouksellinen. Takaa uusi A-sarjan sedan tarjoaa kaikilta osin vieläkin enemmän: enemmän tilaa, enemmän mukavuutta, yksinkertaisesti enemmän A-sarjaa.

Voimmeko puhua?

Täysin uudesta tavasta käyttää autoa: MBUX:n (Mercedes-Benz User Experience) kautta. Intuitiosta ja taidosta oppia joka päivä jotain uutta. Kunnes uusi A-sarja tuntee sinut lähes paremmin kuin sinä itse.

Puhutaan luottamuksesta.

Uusi A-sarjan sedan huolehtii sinusta paremmin kuin olisit ikinä uskonut. Se voi varoittaa sinua uhkaavasta törmäyksestä, auttaa sinua jarrutuksessa ja väistämisessä tai jopa suorittaa itsenäisesti
hätäjarrutuksen.

 


 

Ensimmäinen A-sarja 3-Box-designilla.

Uuden A-sarjan urheilullisin puoli: dynaamisen tyylikäs sedan.

 

Dynaamisen tyylikäs siluettiUrheilullinen timanttikuvioinen jäähdyttimen säleikköWrap-around -designItsevarma etuosaNäyttävä perän designIstuinmukavuus ja tilatWidescreen-näyttö
Pehmeästi laskeutuva kattolinja. Ihailevia katseita.

Olemme piirtäneet autoja jo pieninä lapsina niin kutsutulla 3-Box-design-periaatteella. Uuden A-sarjan sedanin myötä aloimme haaveilemaan siitä uudelleen. Siluetista tuli samalla dynaaminen ja ajattoman tyylikäs.

Aivan uusi. Ja legenda jo nyt.

Pitkä matalalinjainen konepelti, kapeat valonheittimet ja pysty jäähdyttimen säleikkö alaspäin avautuvalla muodolla antavat auton etuosalle leveän ulkonäön. Todellinen kohokohta lisävarusteena saatavassa AMG Linessa on jäähdyttimen säleikkö kromisilla timanttinastoilla. Silmiinpistävät ilmanottoaukot puskurin alaosassa on sovitettu auton siluettiin.

Tervetuloa! Täällä kaikki kietoutuu sinun ympärillesi.

Uuden A-sarjan sedanin sisätila suorastaan kietoo syliinsä. Siirtymät kojelaudan, keskikonsolin ja oviverhouksien välillä ovat sulavia ja tarjoavat miellyttävän ”Wrap-around”-designin. Se on tässä kokoluokassa yhtä ainutlaatuista kuin somiste-elementtien ja tunnelmavalaistuksen valikoima, joka näyttää kaiken parhaassa valossa.

Jokainen linja on selkeä kannanotto.

Uusi A-sarjan sedan kulkee vastavirtaan hain kitaa muistuttavan keulan johdattamana. Keulan ilmettä tehostavat pysty jäähdyttimen säleikkö ja pitkä matalalinjainen konepelti. Todelliset kohokohdat löytyvät vasemmalta ja oikealta: lisävarusteena saatavat innovatiiviset, MULTIBEAM LED -ajovalot, jotka huokuvat innovatiivista voimaa. Visuaalisesti uusi A-sarjan sedan näyttää suorastaan imeytyvän tienpintaa. Samalla se saa sydämemme sykkimään aiempaa kiivaammin.

A-sarjan sedanin perä. Uuden Design-aikakauden alku.

Uuden A-sarjan muotoilun täydentää puhdasoppisen tyylikkäästi muotoiltu sedan-malli. Ainutlaatuisesti erottuva takaosa, joka kaksiosaisten takavalojen ansiosta antaa vaikutelman leveydestä. Ei ainoastaan upean näköinen, vaan myös tavaratilan koko ja käytännöllisyys, kätkeytyvät tämän kaiken alle. Ja lisävarusteena saatavalla HANDS-FREE ACCESS -toiminnolla takaluukku voidaan avata koskematta siihen.

Uusi tilakonsepti: istuu täydellisesti.

Kun katsot hieman ympärillesi uuden A-sarjan sedanissa, huomaat jotain aivan hämmästyttävää: nimittäin hämmästyttävän paljon tilaa. Erityisesti auton takatila miellyttää varmasti pidempiäkin matkustajia. Uudessa A-sarjan sedanissa on urheiluistuimet säädettävällä pääntuella. Aktiivinen monisäätöistuinpaketti on saatavana lisävarusteena mukavuus-etuistuimien yhteydessä. Lisävarusteina valittavissa on myös etuistuimien tuuletus ja erilaisia verhousmateriaaleja. Kaikki nämä lisäävät huippuluokan matkustusmukavuutta.

Nähtävää ja koettavaa on paljon. Aloita heti.

Tässä yhteydessä yksi näkymä kertoo todellakin enemman kuin tuhat sanaa. Uuden A-sarjan sedanin sisätiloilla on täysin uudenlainen ulkonäkö, ja saat sitä kautta aivan uusia näkymiä. Et vain yhdellä, vaan kahdella erinomaisen tarkkapiirtoisella näytöllä. 7-tuumaiset näytöt ovat vakiovarusteena ja erityissuuret 10,25-tuumaiset näytöt ovat saatavana lisävarusteena. Joka tapauksessa molemmat näytöt vaikuttavat kelluvan ilmassa. Käyttö on myös erittäin helppoa ohjauspyörän Touch-Control-painikkeilla, Touchpad-kosketuslevyllä tai kosketusnäytöllä.
Viimeksi mainittu on uusi tulokas ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

 


 

Mercedes-Benz User Experience.

MBUX (Mercedes-Benz User Experience) ei aja puolestasi, mutta tekee siitä mahdollisimman mukavaa. Tekoälyn ansiosta järjestelmä oppii jatkuvasti jotain uutta ja ennen kaikkea se oppii päivä päivältä tuntemaan kuljettajansa hieman paremmin. Täysin uuden, älykkään LINGUATRONIC -puheohjausjärjestelmän ansiosta voit keskustella sen kanssa lähes yhtä luonnollisesti kuin hyvän ystävän kanssa.

Puheohjausjärjestelmä LINGUATRONICYksilöintiTekoälyTouchpad ja Touch-ControlHead-up -näyttöLangaton lataaminenMBUX:n lisätty todellisuus navigoinnilleÄlypuhelimen integrointiAuton digitaalinen kaukosäädinavain älypuhelimessa
Puhumisen tarve on suuri.

Täysin uuden LINGUATRONIC -puheohjausjärjestelmän ansiosta uusi A-sarjan sedan kuuntelee sinua. Kuuntelemisen lisäksi se myös ymmärtää sinua ilman että sinun tarvitsee opetella käskyjä. Eikä tässä vielä kaikki. Lisäksi se myös puhuu kanssasi. Haluatko lukea, tai kuunnella tekstiviestin? Entä sanella tekstiviestin ja lähettää sen? Ei ongelmaa. Se onnistuu helposti. Se myös tarkastaa puolestasi määränpään sään, vaihtaa radiokanavaa tai varmistaa, että pääset kotiin lyhyintä mahdollista reittiä. Sinun tarvitsee sanoa vain kaksi sanaa: ”Hey Mercedes” ja uusi A-sarjan sedan on jo ”pelkkänä korvana”.

Ei säätömahdollisuutta. Paitsi sinulla ja elämälläsi.

Uuden A-sarjan sedanin ja MBUX:n (Mercedes-Benz User Experience) avulla saat aina vähän enemmän. Voit esimerkiksi säätää tunnelmavalaistuksen omaan mielialaasi sopivaksi, kuten myös mittariston ja multimediajärjestelmän näyttötyylit. Täysin yksilöllisesti ja intuitiivisest esimerkiksi ohjauspyörän Touch-Control-painikkeilla.

Tuntee reitin kotiisi. Tuntee myös tapasi.

MBUX, uusi Mercedes-Benz User Experience, tekee uudesta A-sarjan sedanista älykkäämmän kuin koskaan. Se oppii joka päivä jotain uutta ja ennen kaikkea se oppii joka päivä tuntemaan kuljettajansa hieman paremmin. Se huomaa lempikappaleesi ja reittisi töihin. Näin se osaa valita automaattisesti oikean radiokanavan ja näyttää sinulle nopeamman reitin, jos normaalilla reitillä on ruuhkaa. Luonnollisesti ihan itse, mikäli niin haluat.

Käyttö tietyllä kosketuksella.

Kosketuksen voima on ihmeellinen. Kuvittele, että voisit hallita koko autoasi vain pikkusormellasi. Täydellistä, vai mitä? Esittelemme Touchpadin, jolla voit säätää lähes kaikkea. Voit esimerkiksi käyttää navigointijärjestelmää tai hallita tunnelmavalaistusta. Kosketukseen reagoiva pinta jopa tunnistaa ongelmitta käsialasi. Touchpadin lisäksi voit hallita autoasi erittäin helposti ohjauspyörän Touch-Control-painikkeilla tai kosketusnäytöllä. Viimeksi mainittu on uusin tulokas ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Siinä riittää vain yksi liike ja siksi sen käyttäminen on ehkä kaikista helpointa ja mutkattominta. Oletko samaa mieltä?

Tyypillinen A-sarja, aina katse eteenpäin.

Katseesi pysyy automaattisesti suoraan eteenpäin suunnattuna uuden A-sarjan sedanin Head-up-näytön ansiosta. Sillä kaikki tärkeimmät tiedot, kuten nopeus, nopeusrajoitukset tai navigointiohjeet, heijastetaan suoraan kuljettajan näkökenttään. Virtuaalisesti ja täysivärisesti. Näytön korkeutta ja sisältöä voidaan muokata ja ne voidaan tallentaa muistitoiminnolla.

Älykäs tapa ottaa älypuhelimesi mukaan.

Uudessa A-sarjan sedanissa lataat älypuhelimen vain asettamalla sen keskikonsoliin sille varattuun turvalliseen paikkaan, jossa se ladataan langattomasti. Puhelimen merkillä tai mallilla ei ole väliä, sillä kaikki Qi-standardia tukevat älypuhelimet ladataan langattomasti (ainoa rajoittava tekijä voi olla puhelimen koko). Ja mika parasta: Near Field Communication (NFC) -toiminnon ansiosta älypuhelimesi muodostaa välittömästi yhteyden autosi kanssa, ilman monia käyttovaiheita, tai jatkuvaa koodin
syöttöä.

Joskus maailman ei tarvitse muuttua, vaan tavan, jolla katsomme sitä.

Uudessa A-sarjan sedanissa saat täysin uudenlaisia näkymiä. Esimerkiksi kadulla. Lisätyn todellisuuden videotekniikka yhdistää virtuaalimaailman todellisuuteen. Erikoiskameran avulla se näyttää ympäristön videolla tai kuvana multimediajärjestelmän näytössä, innovatiivisella ja informatiivisella tavalla. Se täydentää virtuaalisilla objekteilla tai merkinnöillä ja graafisilla navigointi- ja liikennetiedoilla reaaliaikaisissa kuvissa ja helpottaa näin esimerkiksi kohteen löytämistä. Erittäin intuitiivinen ja erittäin älykäs.

Näyttää tavalliselta ohjauspyörältä, mutta osaa niin paljon enemmän.

Älypuhelimen integrointi mahdollistaa matkapuhelimen yhdistämisen uuden A-sarjan sedanin multimediajärjestelmään. Tällä tavalla saat älypuhelimesi tärkeimmät sovellukset vaivattomasti käyttöösi. Tekstiviestin lähettäminen tai yhteystietojen selaaminenkaan ei ole ongelma. Uudessa A-sarjan sedanissa voit käyttää älypuhelintasi ottamatta sitä käteen. Puhelin yhdistetään USB:n, WLANin tai NFC:n kautta. Ohjauspyörässä olevilla Touch-Control-näppäimillä käytät helposti lähes kaikkia sovelluksia ja toimintoja multimediajärjestelmän näytöllä. Kuin taikaiskusta ja silmänräpäyksessä.

Auton avainten uusi sukupolvi.

Ota seuraava askel kohti tulevaisuutta ja jätä perinteinen auton avain historiaan. Käytössäsi on tekninen ominaisuus, joka mahdollistaa älypuhelimesi käytön auton digitaalisena kaukosäädinavaimena. Voit avata ja sulkea uuden A-sarjan sedanin keskuslukituksen älypuhelimellasi NFC-tekniikan (Near Field Communication) avulla: sinun tarvitsee vain pitää puhelinta lähellä ovenkahvaa. Tämän lisäksi voit myös käynnistää moottorin, kun pidät älypuhelinta sille tarkoitetussa säilytystilassa. Sinun ei tarvitse muuta kuin ajaa – tai paremminkin saat ajaa.

 


 

Uusi A-sarjan sedan näkee lähes kaikkialle.

Pysäköintipaketti jossa 360°-kameraAjoavustinpakettiLive Traffic InformationMultibeam LED
Pysäköi rennosti. Aktiivisen pysäköintiavustimen ja 360°-kameran yhdistelmä auttaa sinua sopivan pysäköintitilan etsimisessä, pysäköimisessä ja pysäköinnistä poistumisessa.
360°-kameran tarjoama näkymä koko auton ympäristöön sekä virtuaalinen näkymä lintuperspektiivistä ovat sekä käytännöllisiä että vaikuttavia pysäköintiapuja.
Uusi A-sarja sedan valvoo ajoavustinpaketin ansiosta tutkatunnistimien ja 3D-stereokameran avulla ympäristöään ja kykenee
säilyttämään oikean etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon sekä jarruttamaan itsenäisesti hätätilanteessa.
Stressitön ja paras reitti matkakohteeseesi – ruuhka-aikaan tai lomamatkallasi. Navigointijärjestelmäsi vastaanottaa Live Traffic Informationin avulla reaaliaikaisia liikennetietoja ja optimoi reittiopastuksen.
Tarkkojen ja ajankohtaisten, esimerkiksi liikenneruuhkiin sekä usein toistuvaan pysähtymiseen ja liikkeellelähtöön liittyvien tietojen ansiosta, Live Traffic Information auttaa sinua lyhentämään matkustusaikaa.
Multibeam LED -ajovalot laskevat optimaalisen valaisutehon millisekunneissa ja valaisevat tien tarkasti ja kirkkaasti, sekä säätyvät näkymäolosuhteiden ja muiden tielläliikkujien mukaisesti.
Ajovaloissa on 18 erikseen ohjattavaa LED-valoa, jotka ajovaloihin sisältyvä Adaptiivinen kaukovaloavustin Plus voi kytkeä erikseen pois päältä. Näin kaukovalojen valokuviota voidaan varjostaa vastaan tulevan tai edellä ajavan ajoneuvon alueelta. Kaukovalot hyödyntävät siten aina optimaalisesti erityisen laajaa kantamaansa.

 


 

Suorituskykyä edistävää mukavuutta ja erinomaista turvallisuutta.

Ajoitpa sitten ruuhkassa, pitkiä matkoja öisin tai tuntemattomilla reiteillä – A-sarjan sedan keventää huomattavasti kuljettajan kuormaa stressaavissa tilanteissa. Siitä huolehtii kaikkiin Mercedes-Benz-autoihin sisällytetty konsepti, joka tekee jokaisesta ajomatkasta ainutlaatuisen: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Sillä ohjauspyörän takana vietetty aika on sinun omaa aikaasi. Aikaa rentoutua. Aikaa tankata energiaa. Jotta saapuisit kohteeseesi turvallisesti, mutta myös rentoutuneena.

Aktiivinen etäisyysavustin DISTRONICAktiivinen jarrutusavustinPRE-SAFE®-järjestelmäAktiivinen kaista-avustinKatveavustinLiikennemerkkiavustinHead-up -näyttöMadallettu Comfort-alustaDYNAMIC SELECTPysäköintipaketti, sisältää peruutuskameran ja aktiivisen Park Assist -pysäköintiavustimenPysäköintipaketti, sisältää 360°-kameran ja aktiivisen Park Assist -pysäköintiavustimenMULTIBEAM LEDAdaptiivinen kaukovaloavustin
Tämän pitkälle kehitetyn järjestelmän ansiosta sinua ei enää häiritse puskuri kiinni puskurissa ajaminen, tai liikenneruuhkat. Aktiivinen etäisyysavustin DISTRONIC vähentää merkittävästi kuljettajan rasittumista säätämällä automaattisesti etäisyyttä edellä ajavaan ajoneuvoon. Liikennemerkkiavustimeen yhdistettynä järjestelmä havaitsee mm. nopeusrajoitukset, jotka sinä voit hyväksyä ja ottaa käyttöön vain napin painalluksella.

 • Jäähdyttimen säleikössä oleva tutkatunnistin valvoo auton edessä olevaa aluetta
 • Toiminnot: säätää kuljettajan ennalta valitseman tavoite-etäisyyden edellä ajaviin ja pysähtyviin autoihin: välillä 0–200 km/h
 • Optinen ja akustinen varoitus, kun kuljettajan toimenpiteitä tarvitaan
Aktiivinen jarrutusavustin pysyy jatkusvasti tarkkaavaisena puolestasi ja voi auttaa estämään vakavia onnettomuuksia, jotka johtuvat liian lyhyestä etäisyydestä tai tarkkaavaisuuden herpaantumisesta. Järjestelmä varoittaa tällöin uhkaavasta törmäyksestä optisesti ja akustisesti. Jos jarrutat liian kevyesti, järjestelmä tehostaa jarrutusta tilanteen vaatimalla tavalla.

Jos et reagoi tilanteeseen, aktiivinen jarrutusavustin aktivoituu ja yrittää vähentää itsenäisellä jarrutuksella mahdollisimman paljon energiaa. Tämä voi estää onnettomuuksia tai ainakin lieventää merkittävästi niiden seurauksia. Myös havaitessaan paikoillaan olevan auton tai tietä ylittävän jalankulkijan järjestelmä voi jarruttaa jopa n. 60km/h saakka. Tilanteesta riippuen näin voidaan välttää törmaykset jopa 50 km/h saakka.

PRE-SAFE®-järjestelmä hyödyntää uhkaavaa törmäystä edeltävän ajan suojatakseen sinua. Törmäyksen seurauksia pyritään vähentämään lukuisilla eri toimenpiteillä. Innovatiivinen PRE-SAFE® Sound välittää auton kaiuttimien kautta melusignaalin, joka mahdollistaa kuuloa suojaavan refleksin laukaisun. Kyseinen refleksi estää sinua kuulemasta hetken aikaa ja suojaa näin korviasi voimakkailta törmäysääniltä.

PRE-SAFE®-järjestelmän ansiosta sähkömoottorit kiristävät etuistuimien turvavyöt ennakoivasti vaaratilanteen uhatessa. Näin matkustajien eteenpäin suuntautuvaa liikettä voidaan vähentää jo auton jarrutusvaiheessa, tai heittelehtimisen aikana ennen varsinaista törmäystä. Tietyissä tilanteissa auton sivulasit tai panoraamakatto suljetaan automaattisesti. Lisäksi etumatkustajan istuin voi säätyä törmäyksen kannalta suotuisampaan asentoon. PRE-SAFE®-järjestelmän eri toimenpiteillä voidaan näin ollen vähentää merkittävästi loukkaantumisriskiä.

PRE-SAFE® Sound -järjestelmään kuuluva erityinen äänisiru muodostaa melusignaalin, joka välitetään auton kaiuttimien kautta matkustamoon. Se muistuttaa meren tyrskyä tai vesiputouken ääntä. Kun refleksi aktivoituu, korvassa oleva pieni jalustinlihas supistuu hetkellisesti ja vaimentaa yhteyden tärykalvon ja sisäkorvan välillä. Äänenvoimakkuutta voidaan verrata ruuhkaisen kadun hyväksyttävään melutasoon. Ihannetilanteessa mitään ei kuitenkaan tapahdu. Kun uhkaava tilanne on mennyt ohi, PRE-SAFE®-järjestelmä on heti valmiina uutta vaaratilannetta varten suojatakseen sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos ajat vahingossa katkoviivalla merkityn tai yhtenäisen kaistamerkinnän yli, järjestelmä varoittaa sinua ohjauspyörän tärinällä. Jos auto ylittää yhtenäisen kaistamerkinnän tai jos järjestelmä havaitsee viereisellä, katkoviivamerkityllä kaistalla takaa lähestyvän ajoneuvon, se voi lisäksi auttaa toispuolisella jarrutuksella.

Tämä ajolinjan korjaus voi estää onnettomuuksia. Jos ohjaat, jarrutat tai kiihdytät itse aktiivisesti, järjestelmä ei puutu tilanteeseen. Sinulla kuljettajana on autosi hallinta.

Katveavustin valvoo ns. kuolleen kulman aluetta kaistanvaihdon yhteydessä ja kykenee tunnistamaan auton katveessa olevat kohteet. Tämä voi estää törmäykset monikaistaisilla kaupunki- tai moottoriteillä. Pysähdyksissä kolme minuuttia: Jos auto on ollut pysähdyksissä enintään kolme minuuttia ja avustin tunnistaa vaara-alueella lähestyvän polkupyörän, jalankulkijan tai auton, siitä varoitetaan merkkivaloilla ja merkkiäänellä.

Liikenteen vaaranpaikat muuttuvat näkyviksi – kaksi tutkatunnistinta valvovat ns. kuolleen kulman aluetta. Jos järjestelmä havaitsee kyseisellä alueella toisen tielläliikkujan, sen puoleiseen ulkopeiliin syttyy punainen kolmio. Jos kuljettaja ei huomaa kolmiota ja kytkee vilkun päälle, kyseinen kolmio alkaa vilkkua ja lisäksi kuuluu varoitusääni.

Kamera ja navigointitietojen avulla senhetkinen nopeus on aina näkyvissä – näin tiedät myös liikennemerkkiviidakossa ja teillä, joissa nopeusrajoitukset vaihtuvat tiuhaan tahtiin, aina mikä on sillä hetkellä voimassa oleva sallittu huippunopeus. Järjestelmä pitää sinut jatkuvasti ajan tasalla ja näin ylinopeuksien riski vähenee. Se on kätevää ja lisäksi parantaa turvallisuutta päivittäisessä tieliikenteessä.

Liikennemerkkiavustin näyttää lisäksi rajoituksia sisältävät lisämerkit, kuten nopeudet sateella – järjestelmä antaa jopa varoituksen, kun lasinpyyhin on kytketty päälle. Jos avustin havaitsee nopeusrajoituksen, kyseinen nopeus voidaan määrittää auton nopeusasetukseksi ohjauspyörän näppäintä painamalla.

Kun aktiivinen nopeusrajoitusavustin on käytössä, tunnistetun nopeusrajoituksen mukainen nopeus voidaan ottaa automaattisesti käyttöön ja sitä voidaan myös säätää tarpeen mukaan. Ohituskieltoalueet ja niiden päättyminen voidaan myös näyttää mittaristossa tai medianäytössä. Lisäksi liikennemerkkiavustin tunnistaa esimerkiksi moottoriteiden yhteydessä olevat kielletyn ajosuunnan merkit. Kyseisen merkin havaitessaan järjestelmä kehottaa vaihtamaan ajosuuntaa varoittamalla kuljettajaa merkkivalolla ja merkkiäänellä.

Lisäksi kamera ja tutkatunnistimet tarjoavat ajoavustinpaketin yhteydessä muitakin turvallisuusominaisuuksia: avustinjärjestelmä varoittaa kuljettajaa myös suojatietä ylittävistä jalankulkijoista.

Tie ja senhetkinen liikenne saavat jakamattoman huomiosi, sillä Head-up-näyttö heijastaa ajamiseen liittyvät tärkeät tiedot suoraan näkökenttääsi. Silmäsi väsyvät vähemmän, kun sinun ei tarvitse jatkuvasti siirtää katsettasi lähelle ja takaisin kauaksi. Se on selkeä etu keskittymistä ajatellen.

24 x 8 senttimetrin kokoinen virtuaalinen kuva leijuu konepellin yläpuolella n. 2,5 metrin päässä. Voit säätää kuvan näyttökorkeutta ja halutessasi tallentaa sijainnin istuimen muistitoiminnon avulla.

Madallettu Comfort-alusta tarjoaa dynaamisen, kokonaisvaltaisen ratkaisun. Se varmistaa entistä paremman pidon tienpinnasta. Alustaa on madallettu 15 mm, ja siinä on käytetty erikoissovitettuja jousia ja iskunvaimentimia. Tämä takaa vakioalustaa urheilullisemman toimintaluonteen.

Nauti suorituskykylupauksesta ja sen herättämistä tunteista myös silloin kun auto on pysähdyksissä. Jousien lyhemmän joustoliikkeen ansiosta auto pureutuu tiukemmin tienpintaan.

Aja juuri niin kuin haluat. DYNAMIC SELECT -katkaisimella voit valita useista eri vaihtoehdoista haluamasi ajo-ohjelman ja vaikuttaa siten esimerkiksi moottorinohjauksen, vaihteiston, alustan tai ohjauksen toimintaan. Sport-tila korostaa ajon dynaamisuutta, ja Comfort-tila takaa puolestaan tasapainoisen miellyttävän ajon. ECO-tila varmistaa, että ajat taloudellisesti polttoainetta ja rahaa säästäen.

ECO-ajo-ohjelma tukee sinua erityisesti CO2-päästöjen ja muiden haitallisten aineiden päästöjen vähentämisessä. Istuinlämmitys ja ilmastointi toimivat tällä asetuksella pienemmällä teholla ja säästävät siten arvokasta energiaa. Individual-asetuksella valitset jokaisen parametrin täysin itsenäisesti. Siten voit esimerkiksi valita sporttiset moottorin ominaisuudet ja mukavuuspainotteisen alustansäädön.

Tämän paketin ansiosta selviät myös ahtaista pysäköintipaikoista. Aktiivinen Park Assist -pysäköintiavustin tarjoaa todellista mukavuutta: Se etsii autollesi sopivan pysäköintipaikan ja auttaa sen jälkeen auton tarkassa pysäköinnissä. Tyyneys ja rauhallisuus ovat avainsanat myös peruutuskameran kanssa. Se takaa erinomaisen näkymän auton taakse ja näin voidaan välttää mahdollisista törmäyksistä aiheutuvat kalliit peltivauriot auton takana.

Sisältää:

 • Aktiivinen Park Assist -pysäköintiavustin, joka varoittaa kuljettajaa esteistä merkkivalolla ja merkkiäänellä, näyttää vapaat pysäköintipaikat mittaristossa ja avustaa kuljettajaa taskupysäköinnissä ja poikittaispysäköinnissä sekä pysäköinnistä poistumisessa
 • Etu- ja takapuskurissa sijaitsevat ultraäänitunnistimet
 • Takaluukussa sijaitseva peruutuskamera näyttää medianäytössä auton takana sijaitsevan alueen ja apulinjat
Pysäköi rennosti. Aktiivisen Park Assist -pysäköintiavustimen ja 360°-kameran yhdistelmä auttaa sinua pysäköintipaikan etsimisessä, sekä tukevat varsinaisessa pysäköinnissä ja pysäköinnistä poistumisessa sekä oikeiden ohjausliikkeiden tekemisessä. 360°-kameran tarjoama näkymä koko ympäristöön sekä virtuaalinen näkymä lintuperspektiivistä ovat sekä käytännöllisiä että vaikuttavia pysäköintiapuja.

Sisältää:

 • Aktiivinen Park Assist -pysäköintiavustin, joka varoittaa kuljettajaa esteistä merkkivalolla ja merkkiäänellä, näyttää vapaat pysäköintipaikat mittaristossa ja varmistaa vaivattoman taskupysäköinnin ja poikittaispysäköinnin sekä pysäköinnistä poistumisen
 • 360°-kamerajärjestelmä, joka sisältää neljä verkotettua infrapunakameraa, jotka on sijoitettu jäähdyttimen säleikköön, takaluukun kahvaan ja ulkopeilikoteloihin mahdollistaen näin auton koko lähiympäristön ja auton näyttämisen lintuperspektiivistä medianäytössä
 • Ikkunalinjan alapuolella sijaitsevien esteiden kuten reunakiveysten näyttö
 • Eri näkymävaihtoehtojen valintamahdollisuus optimaalisen näkyvyyden varmistamiseksi erilaisissa pysäköintitilanteissa tai muutoin ahtaissa paikoissa
 • Etu- ja takapuskurissa sijaitsevat ultraäänitunnistimet
MULTIBEAM LED -ajovalot laskevat optimaalisen valaisutehon millisekunneissa ja valaisevat tien tarkasti ja kirkkaasti. Näin havaitset mahdolliset vaaratilanteet vieläkin nopeammin. Nautit ensiluokkaisesta valaisutehosta häikäisemättä muita tielläliikkujia. Lisäksi valon väri on lähellä päivänvaloa, minkä ansiosta silmäsi rasittuvat vähemmän ja pysyt tarkkaavaisempana.

Aktivoituasi järjestelmän yhdellä pienellä toimenpiteellä pääset hyödyntämään optimaalista valojen kantamaa. Jos adaptiivinen kaukovaloavustin ei havaitse edellä ajavia tai vastaan tulevia ajoneuvoja, se kytkee kaukovalot päälle. Näin voit keskittyä paremmin ajamiseen, näet tien tarkemmin ja havaitset mahdolliset vaarat nopeammin. Kaiken lisäksi sinun ei tarvitse itse huolehtia jatkuvasta lähivaloille vaihtamisesta.

 

Revontulentie 2
93600 Kuusamo

Arkisin
Lauantaina

klo 08-17
klo 09-13

koeajo